Segling – från att drömma till att verkställa

 

Att köpa en segelbåt, sätta av mot horisonten och höra de svallande vågorna under sig är nog något många har drömt om. Att kunna glömma tiden, släppa civilisationen och bara fokusera på vatten och himmel för ett tag. Komma bort från eftermiddagsrusningarna i trafiken, de långa köerna i mataffären och de otrevliga grannarna som buttert muttrar i trapphuset. Ofta förknippas just segling med visioner om frihet, äventyr och självständighet, saker som låter extra lockande de där tidiga måndagsmorgnarna på väg till kontoret eller skolan. Att köpa en båt på vinst och förlust utan att vara insatt i ämnet kanske inte är den mest logiska av idéer. Men kan det verkligen vara så omständligt att lära sig segla? Att få uppleva det där som många av oss någon gång har läst om, sett på tv eller drömt om?

 

Sailing. Yachting. Sailboats participate in sailing regatta. Luxury Yachts.

Svaret är nej, det är inte fruktansvärt omständligt att lära sig segla. Givetvis omsluts detta konstaterande av olika faktorer som påverkar, till exempel på vilken nivå man vill segla, som entusiast eller tävlare, om man vill segla ensam eller med andra och vilken sorts båt man vill segla. Men grunderna är inte svåra att lära sig och man blir snabbt uppslukad. Ett bra tillvägagångssätt kan vara att undersöka möjligheterna i din närhet. Ta reda på huruvida det finns några klubbar eller föreningar i din kommun som erbjuder kurser eller verksamhet för nybörjare och entusiaster. På så vis är det lätt att lära sig på ett korrekt sätt och även träffa andra som delar ditt intresse och dina ambitioner! Man blir lätt motiverade av andra och det kan även vara skönt att inneha vetskap om att eventuella misstag inte kommer att leda till katastrof.

När du väl har hittat någon form av verksamhet och anslutit till denna är det dags att börja lära sig. Att lyssna är viktigt men också att våga pröva trots att man inte alla gånger vet exakt hur man ska göra. Ingen kommer att skratta eller döma dig, snarare tvärt om. De som bemästrar seglarkonsten har förståelse för hur det är att vara nybörjare och vet att det är mycket information att registrera i början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GetMag