Ungt seglarlag skyr inte kylan

En av de mest framgångsrika svenska segeltävlingarna för unga är The Youth Sailing World Championships. Tävlingen startades 1971 i Ängelholm för att samla världens bästa ungdomsseglare på ett och samma ställe. När den första tävlingen gick av stapeln medverkade 16 olika länder i bland annat grenarna Flipper och 420. Sedan dess har tävlingen blivit en stor succé och anses av många juniorer vara ett av de mest prestigefyllda evenemangen inom seglingsvärlden. Listan på tidigare vinnare innehåller bland annat stjärnor som Chris Dickson från Nya Zealand och de olympiska medaljörerna Ben Ainslie från Storbrittanien samt Robert Scheidt från Brasilien. För närvarande är Australien regerande mästare med NationsTrophy.

Skickliga juniorseglare i hårdträning

Att segla kan vara en behaglig fritidsaktivitet på sommaren. För många hobbyseglare är det en perfekt dag att bege sig ut i skärgården bland sälar och skrattande måsar och grilla på någon kobbe eller något skär. För mer seriösa entusiaster med salt i blodet är segling en sport som pågår året om. De ägnar sig åt sin passion i ur och skur och trots den friska kuling i hög vindstyrka som kännetecknar vintrar på Östersjön. Segling är en karaktärsbyggande sport som knyter starka band för livet. Inte minst kan det bekräftas av de svenska juniorerna som medverkar då ISAF Youth Worlds laget laddar med kyla.

Juniorsegling på Framfart inom Svensk Idrott

Juniorsegling är en utmärkt sport för natur- och friluftsintresserade ungdomar. Bara att vara ute på havet kan vara en mäktig naturupplevelse i sig och sporten kan dessutom kombineras med strand- och skärgårdsliv. Det finns flera olika grenar att utforska och specialisera sig på. Det är inte ovanligt att segling blir ett intresse och en hobby för livet hos de juniorer som tidigt kommer igång. Den välkända optimistjollen utgör för många den första kontakten med segelsport. För de som vill fortsätta ägna sig åt segling efter de överskridit junioråldern finns det många internationella tävlingar att satsa på som exempelvis Volvo Ocean Race och inte minst OS i segling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GetMag