Tjejträff för unga seglartjejer

En aktivitet eller sport utöver skolan ger glädje men även samspel för barn och ungdomar. I ung ålder är det viktigt att känna samhörighet och känslan av att vara delaktig i något. Att börja med till exempel segling gör att ungdomar kan hitta likasinnade vänner i samma ålder. De kan även dela samma mål och drömmar med varandra vilket ger motivation. Umgänge med andra tjejer som utövar samma sport gör inte bara att de får mer kompisar utan de även kan ta till sig tips och råd för utveckling i sporten.

Inspireras av satsande tjejer inom segling

Det är nu Dags för Juniortjejträffen där segelintresserade tjejer mellan åldrarna 13 till 18 år kan träffa likasinnade. Här kan du som är segelintresserad träffa andra likasinnade mellan den 28 till 29 januari 2017. Det kommer vara segelintresserade tjejer från olika klubbar över hela Sverige. Träffen äger rum på Kviberg Park Hotel och Conference som ligger i Göteborg och arrangemanget anordnas av Svenska Seglarförbundet. Framförallt kan tjejer mellan åldrarna 13 till 18 år träffa och inspireras av andra tjejer som har seglat Optimistjolle på regional och nationell nivå. Huvudsyftet med denna träff är att sprida kunskap om kappsegling och hjälpa varandra att utvecklas.

Föreläsare och hemlig gäst

På träffen som leds av matchracingseglaren och tränaren Karin Almquist kan tjejer även höra inspirerande historier från de som valt att satsa på sporten. Här får de andra ta del av hur de tränar och vilka mål de har för sin karriär inom segling. Dessa satsande segelintresserade tjejer kommer vara på plats men det kommer även vissa föreläsare vara. Bland annat kommer landslagets fystränare och sjukgymnast Karin Söderström finnas tillgänglig likaså med Hanna Klinga som är olympier i 49:er FX. För att göra träffen ännu mer spännande kommer det komma en hemlig gäst på lördagen. Anmälan måste göras senast den 15 december då det endast finns 70 platser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GetMag