Inred din segelbåt

Snart är sommaren här och det betyder att det också är hög tid att se över din segelbåt. Kanske ska du bege dig ut på en längre resa med båten eller så vill du bara kunna njuta av öppet vatten när tillfället ges. Oavsett hur ofta och länge du vill använda båten under sommaren så kan det vara en god idé att säkerställa så att den är fräsch och upplivad. Här nedan kommer du att få läsa om våra bästa inredningstips för segelbåten!

Förvaring och utrymme

Något som många kan känna saknas i en segelbåt är tillräckligt med förvaring och utrymme. Detta är dock ett problem som enkelt kan lösas om man har lite fantasi. I segelbåtar finns det ofta mycket bra förvaringsmöjligheter under golvet. Om detta inte finns idag så kanske det är något som du själv kan bygga till. Det här ger dig möjlighet att förvara många saker i båten, samtidigt som den ser rymligare, mer välstädad och ordningsam ut.

Dekorationer är viktigt

Huruvida du får plats med ett snyggt badkar i din båt eller inte beror på hur stor din båt är, men dekorationer är något som du alltid kommer ha utrymme för. Även om du har mycket små ytor i din segelbåt är inredning och dekorationer viktigt för hemtrevnaden. Använd dig av små växter i vackra krukor, ljusslingor i fönsterna, mysiga kuddar på sängen eller i soffan och naturligtvis mys till det lite extra med snygga textilier.

Jobba med höjden

Ja, vi vet att golvytan inte är speciellt stor och att det kan bli svårt att få plats med alla saker och ting som du vill ha eller behöver. Rekommendationen här är att du jobbar med höjden istället. Med det menar vi att du inreder upp mot väggarna istället för på golvet. Använd dig av hyllor och vägghängda möbler av diverse slag. Det frigör inte bara yta, utan kommer även göra segelbåten mer lättstädad.

Välj ett snyggt tema

Det är lika viktigt att hålla sig till en inredningsstil eller ett tema när man inreder båten som när man inreder det egna vardagsrummet. Vet du redan med dig vad det är för typ av stil och inredning som du vill ha så kommer det naturligtvis också att bli lättare när du beger dig ut i butikerna. Många kan dock känna sig osäkra på vad som passar bäst ute till havs. På internet kan du hitta mängder med bra inspiration från andra båtfantaster och du har även möjlighet att titta på olika stilar. Kanske vill du att båten ska ha ett riktigt sjö-tema med dekorationer som ankare, färger som blått och vitt eller varför inte fiskar på gardinerna i köket? Du väljer vad som passar dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GetMag