Att segla med barn i båten

Att vara till sjöss med barn är roligt både för båtintresserade föräldrar, som får dela sitt intresse, och för barnen, som ofta ser utflykter med segelbåt som en möjlighet till äventyr. Havet erbjuder ju många möjligheter att utforska, både ute till havs och när man ligger i hamn. Det finns dock vissa saker som är viktiga att tänka på när man har med sig barn ombord.child-850509_960_720

Den kanske viktigaste och mest självklara saken är att barnen måste ha flytväst på sig hela tiden när de vistas nära vatten. Detta blir om möjligt ännu viktigare när barnen blir lite äldre, och börjar få spring i benen. En annan säkerhetsaspekt att tänka på är solen, som på sjön både strålar uppifrån och nedifrån, när den reflekteras från vattnet. Det är därför bra att se till att barnen har så mycket solskydd som möjligt i form av solglasögon, keps och heltäckande kläder, eller stark solskyddsfaktor. Du hittar ett stort utbud av kläder från Gant för barn, liksom från en mängd andra märken, på kidsbrandstore.se, så att du kan hitta kläder som både skyddar från solen och passar ombord på en segelbåt.

Ett annat bra tips när man har barn ombord, i alla fall om de är lite äldre, är att engagera dem så mycket som möjligt i själva seglingen. Då kommer både ni som föräldrar och barnen att få större utbyte av segelturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GetMag